onsdag 26 september 2012

En sömngångares dagbok....

...skulle vara ett mer passande namn på denna bloggen just nu! Hade ni frågat mig för två veckor sedan hur det är att ha två barn hade jag sagt, rakt från hjärtat, INGA problem, bara kul!! Nu skulle svaret bli ngt annorlunda... Från att ha varit mönsterbarn vid läggning (ok kanske inte alltid men för det mesta ;)) har Greta förvandlats till ett monsterbarn vid läggning. Endast två prickar, men oj vilken skillnad det är på de två orden!! Damen tokvägrar att sova, kan inte ens få henne att ligga ner i sängen för att läsa saga, mysa eller ngt överhuvudtaget. Skriker vilt tills vi slutar göra motstånd och hon kan gå upp igen.... är då på dagens bästa humör!! Tips som inkommit är "låt henne skrika ett tag å så går ni in efter en liten stund igen" Jovisst, den har jag oxå hört ;) Men nu är det inte så att det är en liten bebis vi har som ska "lära sig sova" utan en tvååring som klättrar ur sängen själv när hon inte vill ligga kvar ;) Hmm ja, förskolefröknarna påstår att det kan vara så här när de börjar förskolan, så vi väntar spänt på "vändningen". Hade ju hört hur "trötta" barnen blev när de började förskolan, å hur bra de sover helt plötsligt.... Som sagt, vi väntar på "vändningen"

Som ni kanske förstår blir det inte mkt gjort här på kvällarna annat än att försöka "söva" barn. Har dock äntligen fått klart lite beställningar å skickat iväg... Mkt ligger färdigklippt å väntar på att få sömmar ;)

Skickades iväg till tre fina killar ;)

Två minibyxor med knäppning på insidan ben.

Livebild på onepiece

Å en mösskavalkad från Greta å lillasyster...



 
Sedan kom ju dagen då vårt lilla monster fyllde två! Vad gör vi en sådan stor dag för att göra den lite speciell? Det fick bli ett besök på Universeum ;) Mkt uppskattat. Favoriten var nog de stoooooa fiskarna!


 
Dagen till ära fick fröken själv välja "lunch" efter Universeum... favoriten kanelbulle såklart!
 
 
Åsså lite kalas för familjen dagen efter...

 
 

Dessa underbara blommor fick jag av söta Nicolina som har världens underbaraste blomsterbutik på Näset (vid Åkeredsrondellen). Köpte lite andra blommor och frågade vad dessa hette... Chokladblommor (som doftar choklad) sa hon, "du får några med dig hem". Söt tjej och som sagt, fantastisk butik som måste besökas!!


Dagen efter kalaset hade vi finbesök av mormor Inga-Lill ;)

Snart klart... bara hundra trådar som ska fästas först :(
 
Ha en underbar kväll!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar